TEKNISKA TIPS

Give your clients a picture perfect finish every time

EN SOLBRÄNNA FÖR ALLA

EN SOLBRÄNNA FÖR ALLA

MINETAN, DIN BRÄNNA, EN BRÄNNA FÖR ALLA

Spraytan innebär applicering av aktiva ämnen, dihydroxiacetone, eller DHA, till din hud med hjälp av en lågtrycksprutmaskin. DHA är ett färglöst socker som interagerar med proteinerna och aminosyrorna i det yttre skiktet på huden och skapar en guldbrun färg.

De flesta spray tans innehåller en kosmetisk gyllene bronzer som ger dig färgguidning när du först sprutas. Dessa bronzers tvättas bort under din första dusch och har ingen inverkan på slutresultatet för din solbränna. Det är inte mängden kosmetiska bronzers som gör de enskilda formulerna mörkare, utan mängden DHA i lösningen som bygger varierande resultat.

Produkterna innehåller olika mängd DHA beroende på vilken lösning du väljer. DHA aktiveras omedelbart, 60 procent av processen är klar efter den första timmen men den verkliga solbrännan fortsätter att utvecklas under de närmaste 24 timmarna. Alla kosmetiska bronzers tvättas bort när du duschar. Din terapeut kommer att berätta hur länge du ska vänta innan du kan bada eller duscha beroende på din hudfärg – och hur mörk du vill ha din solbränna.

Spraytan innebär applicering av aktiva ämnen, dihydroxiacetone, eller DHA, till din hud med hjälp av en lågtrycksprutmaskin. DHA är ett färglöst socker. Det interagerar med proteinerna och aminosyrorna i det yttre skiktet på huden för att ge en guldbrun färg.

De flesta spraytans innehåller en direkt kosmetisk bronzer som ger dig färgguidening när du börjar spraya. Dessa bronzers tvättas bort efter din första dusch och har ingen inverkan på slutresultatet för din solbränna. Det är inte mängden kosmetiska bronzers som gör de enskilda formulerna mörkare, utan mängden DHA i lösningen som skapar varierande resultat.

top-arrow

MINE-MIXER: BLANDA LÖSNINGAR FÖR SKRÄDDARSYDDA TONER

BLANDA LÖSNINGAR
FÖR SKRÄDDARSYDDA TONER

 • MINETAN_TECH_1

  EXOTIC LIQUID GOLD

  Violet-Black med Dark Moroccan Shower på 1-2 timmar

  En exotisk kombination av rik färg med maximal återfuktning från den tillsatta arganoljan och ytterliggare näringsrika oljor i båda formulerna. Den kreativa blandningen ger dig en exotisk europeisk solbränna och maximal återfuktning.

 • MINETAN_TECH_2

  super slim

  Choklad med Onyx Shower på 1-2 timmar

  Frambringar en rikligt matt mörk chokladfärg och präglas av rika antioxidanter, inklusive den dubbla nyttan av anti-aging och anti-cellulite från varje lösning. Spray Tans kan också dölja celluliter och bristningar, vilket får dig att se både smalare och sexigare ut.

 • MINETAN_TECH_3

  AFRICAN HOT PUNCH

  Violett-Onyx med Dark-Ash Onyx Shower på 1 timme

  Denna sammanslagning av MineTans mörkaste produkter ger dig den mörkaste färgen någonsin. Violettbasens rikedom blandad med det mörkt askbruna i Dark Ash Base skapar en unik intensiv solbränna.

 • MINETAN_TECH_4

  SUMMER SUNSET

  Black med Violett Onyx Shower på 1 timme

  För en naturlig olivbrun ton inspirerad av den europeiska huden. Denna formula är idealisk för att motverka det orangea som finns i medelhårda hudtoner. Den är också utmärkt för personer som vill prova en violettbas, men fortfarande älskar den klassiska blandningen av Green Base-lösningar.

 • MINETAN_TECH_1

  TOBLERONE

  Dark Chocolate with Dark Moroccan Shower på 1-2 timmar

  Denna blandning ger en djup honungsdoppad glöd med den extra tillsatta arganoljan och kakaon. Främjar anti-aging och hudstramning och har cellföryngrande egenskaper. Allt i en och samma formula.

 • MINETAN_TECH_2

  AFTER DINNER MINT

  Black with Chocolate Shower på 1-2 timmar

  Denna blandning av kakao, multivitaminer för en långvarig bränna, Aloe Vera och berikande olivoljor ger en söt chokladglöd för en vacker solbränna. Den mest naturliga solbrännan med mörka chokladtoner för en söt njutning.

 • MINETAN_TECH_3

  MOCHA

  Dark Ash Black Jnr med Chocolate Shower på 2 timmar

  Skapa en naturligt mörk chokladbrun med de berikande egenskaperna från kakao och paranötter som bättrar på återfuktningen och färgtonen på huden. Multivitaminer, Aloe Vera och rika dryga oljor hjälper till att jämna ut hudtonen och utveckla en naturlig chokladbrun.

 • MINETAN_TECH_4

  CHERRY BOMB

  Violet-Black med Violet-Onyx Shower på 1 Timme

  Denna sammanslagning av MineTan Violet-baser ger dig en anpassad nyans för in-betweeners. Inte för ljus, inte för mörk. Den här blandningen är perfekt för de som älskar violettbaserade baser och som bara vill ha det lite ljusare under de kallare månaderna.

top-arrow

HUR DU ANVÄNDER SPRAYTAN: GRUNDERNA

HUR DU ANVÄNDER SPRAYTAN:
GRUNDERNA

Innan du börjar applicera din spraytan ska du se till att alla inställningar på din maskin är redo och att utrymmet är rent och förberett.

Här är ett enkelt sätt lära dig din MineTan-teknik.

img-82

BAKSIDAN AV KROPPEN

MÅL: BAKSIDAN AV ÖVERKROPPEN, ARMARNA, ÖVER- OCH UNDERBEN

Stående med ryggen mot dig, börja med vänster axel och arbeta dig ner i vertikala drag från nacken till skinkorna. Spruta längs armarnas baksida. Arbeta dig slutligen ner längs båda benen till anklarna.

img-83

ANDRA SIDAN AV KROPPEN

MÅL: ANDRA SIDAN AV ÖVERKROPPEN, IN-OCH UTSIDA AV BEN

Be kunden att vända sig och stå i motsatt riktning med en arm uppdragen. Spruta längs med armen och upp längs sidan av kroppen. Fortsätt nerför utsidan av det framåtvända benet ner till foten. Spruta insidan av låret och ner till foten av andra benet.
 

 

 

img-84

ARMAR & HÄNDER – FRAMSIDA

MÅL: FRAMSIDAN AV ARMARNA

Börja längst upp på armarna som arbetar nedåt. Spraya i lätt svepande rörelser.

img-85

ÖVERKROPP

MÅL: BRÖST & HALS

Börja från höger axel, spraya upp längs sidan av nacken och släpp avtryckaren vid käkbenet. Fortsätt spraya över bröstet i uppåtgående svepningar och släpp avtryckaren vid käklinjen. Spraya över bröstet i ett “W” -mönster för att fördjupa färgen.

img-86

SIDAN AV KROPPEN

MÅL: SIDAN AV ÖVERKROPPEN, IN-OCH UTSIDA AV BEN

Stå åt sidan med en arm upp, spruta under armen och upp på sidan av kroppen. Fortsätt nerför utsidan av benet närmas dig, ner till foten. Spruta insidan av låret och ner till foten av andra benet.

img-87

FRAMSIDAN AV KROPPEN

MÅL: MAGE OCH FRAMSIDAN AV BENEN

Stående med fötterna ifrån varandra och armarna ut från kroppen. Börja längst upp på benet och spruta vertikalt ner på framsidan av varje ben och över fötterna.

Be klienten att höja sina armar över huvudet. Börja vid höfterna, spray vertikalt uppåt till precis under bysten och upprepa horisontellt över magen.

”Dimma” sedan lätt över hela magen för att fördjupa färgen.

img-88

ARM – INSIDA

MÅL: INSIDAN AV VARJE ARM

Vänd armarna så att insidan exponeras. Börja längs upp på armen och arbeta nedåt.

img-89

ANSIKTE

MÅL: FRAMSIDA & SIDOR AV ANSIKTET

Vänd framåt, se till att klienten håller ögon och mun stängd. Arbeta snabbt över ansiktet. Spraya i mitten av ansiktet i ett “W”-mönster. Be klienten att vända huvudet åt vänster och höger och spraya varje sida av ansiktet och nacken.

top-arrow

VANLIGA FRÅGOR

VANLIGA FRÅGORM

 • VAD ÄR SPRAY TAN? HUR FUNGERAR DET?

  Spraytan innebär applicering av aktiva ämnen, dihydroxiacetone, eller DHA, till din hud med hjälp av en lågtrycksprutmaskin. DHA är ett färglöst socker. Det interagerar med proteinerna och aminosyrorna i det yttre skiktet på huden vilket skapar en guldbrun färg.

  De flesta spray tans innehåller en direkt kosmetisk gyllene bronzer som ger dig en färgguide när du först sprutas. Dessa bronzers tvättas bort under din första dusch och har ingen inverkan på slutresultatet. Det är inte mängden kosmetiska bronzers som gör de enskilda formulerna mörkare från varandra utan mängden DHA i lösningen som skapar varierande resultat.

  Produkterna innehåller olika mängd DHA beroende på vilken lösning du väljer. DHA aktiveras omedelbart, 60 % av processen är klar efter den första timmen, men den verkliga solbrännan fortsätter utvecklas under de närmaste 24 timmarna. Alla kosmetiska bronzers tvättas bort när du duschar. Din terapeut kommer att berätta hur länge du ska vänta tills du kan bada eller duscha beroende på din hudfärg och hur mörk du vill ha din solbränna.

 • HUR MÖRKT BLIR DET?

  Det finns olika styrkor av DHA och din terapeut ger dig råd om vad som är bäst för din hudton, med hänsyn till hur mörkt du vill gå. Ju mörkare du blir av solen desto mörkare blir du av en spraytan. Vi rekommenderar att du låter din spraytan verka i en till fyra timmar innan du duschar. Överstig inte mer än åtta timmar innan din första dusch.

 • ÄR DET SÄKERT?

  JA. Det är MYCKET säkrare än att utsätta huden för solens strålar, men du får ändå den fantastiska solbrända hyn. DHA har varit godkänd av FDA (Food and Drug Administration) för användning i personvårdsindustrin i över 30 år. Inga negativa bieffekter har rapporterats, utöver mindre hudirritationer på allergiska personer. Allergiska reaktioner är extremt sällsynta. Har du har upplevt allergiska reaktioner från selftan eller andra skönhetsprodukter så be din terapeut om ett hudtest innan behandlingen. Vi rekommenderar att man sprayar i ett välventilerat område eller en plats med luftrenare.

 • HUR LÄNGE HÅLLER MIN SPRAYTAN I SIG?

  Din solbränna kommer att hålla sig i cirka 5-10 dagar beroende på din dagliga hudvård och livsstil. En spraytan bleknar precis som en vanlig solbränna. När din hud avsöndrar döda celler kommer din solbränna att blekna. Nyckeln är att återfukta med MineTans 3 i 1 Gradual Tan, denna perfekta DHA-rika fuktgivare hjälper till att maximera livet på din solbränna.

 • KAN DU FORTFARANDE SOLA UTOMHUS MED EN SPRAY TAN?

  JA. Du kan, men du måste komma ihåg att även om din spraytan ser vackert brun ut ger den dig inget skydd mot solens ultravioletta ljus. Ska du sola utomhus rekommenderar vi att du använder solskyddsfaktor med SPF 30 eller mer.

  Kom ihåg att solen torkar ut huden, vilket minskar din spraytans livslängd.

  Tips: Många förgyller sin solsemester med att använda MineTan Profession Spray Tan innan avresa, så att de ser solbrända och fräsha ut redan från dag ett! Säkrare och bättre, på alla sätt!

 • MÅSTE JAG VARA NAKEN?

  NEJ. Det är helt upp till dig. Om du inte vill vara naken föreslår vi att du bär mörka underkläder. En del terapeuter har underkläder du kan låna.

 • HUR ÄR DET MED RÄNDER OCH/ELLER ATT BLI ORANGE?

  Spray Tan har kommit långt sedan sin begynnelse: bättre lösningar, maskiner, träning och spray tan-teknik eliminerar i stort sett dessa problem. Din utbildade MineTan-terapeut har erfarenhet av att skapa streckfria resultat och kommer att se till att rätt formula är vald inför din färgning.

 • VEM BORDE UNDVIKA EN SPRAY TAN?

  Den som är allergisk mot selftan eller har andningssvårigheter. Om du är tveksam eller har ytterligare frågor så rådgör med din terapeut eller kontakta din lokala läkare före ditt besök. Även om det anses vara säkert i ett välventilerat område och med ansiktsmask eller näskontakter rekommenderas gravida att alltid konsultera läkare om de vill ha en spraytan.

top-arrow

SELECT YOUR REGION

qty.

or more info