SPRAY TAN & DHA

Give your clients a picture perfect finish every time

grundläggande: om huden

grundläggande: OM HUDEN

img-71

Huden består av tre lager.

Överhuden, utgör kroppens yttersta och skyddande skal.

Läderhuden, ligger under överhuden.

Underhuden, ligger under läderhuden och är uppbyggd av fettvävnad som skyddar inre organ från stötar, isolerar och kan vid behov vara en källa för energi. Det är fettlagret som skiljer huden från underliggande muskler.

img-72

where the magic happens

Överhuden

Överhuden är det översta lagret av huden; det mest ytliga lagret och uppbyggd av en mängd lager. Huden genomgår cykler där levande celler i längst ner i överhuden blir till döda förhårdnade kompakta lager av protein (keratin) på ytan av huden. En cykel tar ungefär 200 dagar. Livslängden av en utvecklad cell är runt 7-20 dagar och på 32-36 dagar har det översta lagret ersatts.

Varje dag ömsar vår hud miljontals döda celler. Det är därför selftans gradvis bleknar; när cellerna faller av följer din solbränna med. Av den anledningen förespråkar de flesta produkter att du återapplicerar formula var tredje dag för att bibehålla din bruna färg.

img-74

STRUKTUR

Överhuden består av fem lager:

1. HORNLAGRET

Det yttersta lagret består av platta döda celler. Det är detta lager som påverkas av brun utan sol-produkter.

2. DET LJUSA SKIKTET

Ligger direkt under överhuden men finns inte överallt. Ett genomskinligt lager som kan hittas i områden som kräver ett tjockare lager och utsätts för mer friktion.

3. KORNSKIKTET

Ligger under det ljusa skiktet. Här sker nedbrytningen av celler, som blir till keratin. Processen kallas keratinisering och cellerna tappar sin form för att så småningom dö och vandra upp till ytan av huden.

4. TAGGCELLSSKIKTET

Ligger under kornskiktet och är ett levande lager, där cellerna har cellkärna. Detta lager delar sig lätt när keratin tillförs till cellerna vilket gör dem vattenfasta.

5. TILLVÄXTLAGRET

Det levande lagret som förses blod.

top-arrow

HUR FUNGERAR DET?

HUR FUNGERAR DET?

Spraytan innebär att applicering av ett aktivt ämne, DHA, eller dihydroxyacetone, till huden genom en speciell sprutmaski.
img-73

DHA verkar utan solljus och är det mest populära sättet att skaffa sig en solbränna som ser naturlig ut utan exponering för farliga UV-strålar. Metoden är godkänd av FDA. DHA är en enkel kolhydrat som utvinns från växter, som sockerrör, känt som fruktos. En syntetisk process skapar en ofarlig kemisk reaktion med aminosyror, som är en del i keratinprocessen i överhuden.

Varierande aminosyror reagerar olika på DHA vilket ger olika färgtoner, från gult till brunt. Resultatet blir pigment av melanoider. Färgen är väldigt lik melanin, det natruliga ämnet som finns i hudens djupare lager och bildas genom exponering för UV-ljus.

Djupet i solbrännan beror på formulans procent av DHA. Sluresultatet beror också på konsumentens egen melaninproduktion och tjocklek av hornhud. Där hornhuden är tjockast, vid armbågar och knän till exempel, blir reaktionen och färgen starkare och vid tunnare hudområden, som ansiktet, blir färgen mindre intensiv.

Den artificiella solbrännan syns direkt på huden och kommer att fortsätta verka I över 24 timmar, beroende på formula. När den mörknande effekten är klar blir solbrännan vattenfast och kommer inte att försvinna av vatten eller tvål. Den kommer att blekna efter fem till tio dagar med hudens normala exfoliering.

En annan viktig faktor i jakten på den perfekta konstlade solbrännan är formulans pH-värde. Ett lågt pH-värde får färgen att se orange ut, medan ett högre, basiskt värde, reducerar det problemet. Överskott av vatten i formulan kan förhindra reaktionen; det finns en optimal vattenmängd för varje formula och hudtyp för bästa resultat. En balanserad formula ger återfuktning till huden och har rätt pH-värde och lukt i reaktionen mellan protein och DHA. Alla MineTans produkter har vetenskapligt bevisats innehålla alla ovan nämnda egenskaper för att utveckla ett djupare, långlivat och luktfritt resultat.

Se varje enskild produkt för dess utvecklingstid och livslängd. Vissa tror att spraytan ger ett UV-skydd, precis som vanlig solbränna. Men till skillnad från melaninpigment absorberar inte DHA-producerade polymer UV-ljus och skyddar därför inte mot UVB-strålning.

top-arrow

VALET AV NEUTRALA OCH ORGANISKA INGREDIENSER

VALET AV NEUTRALA OCH ORGANISKA INGREDIENSER

MineTan Professional Solutions är gjorda på en formula av naturliga och organiska ingredienser som gör den utmärkt för känslig hud och hälsosamma kunder.

Kombinationen av organisk och naturligt botaniska ingredienser I MineTan Professional Solutions erbjuder en mängd fördelar för huden, bland annat vitaminer och antioxidanter som ger huden glow.

Alla MineTans produkter innehåller inte parabener, mineraloljor, artificiella dofter, farliga glykoler, sulfater eller raffinerade kemikalier som DEA eller TEA.

dha-professional-nav

INGREDIENSER I MINETAN

Dihydroxyacetone (DHA)*^ MineTan professional solutions använder det naturligt utvunna DHA i alla sina produkter. DHA framställs från sockerrör och är ett färglöst socker. Det interagerar med proteiner och aminosyror i hudens yttersta lager och producerar en gyllenbrun färg (jämför med hur äpplen blir bruna vid exponering till luft).

Certified Organic Aloe Barbadensis eller Aloe Vera*^ Denna naturliga ingrediens utvinns från Aloe Vera-växten och hjälper till att syresätta huden vilket underlättar återuppbyggnad av celler. Det används också i formulan med anledning av sina mjkgörande och återfuktande egenskaper till följd av ett pH-värde som liknar kroppens eget. Aloe Vera innehåller manga vitaminer, bland annat vitamin A, B, C, E, folsyra, kolin, B1, B2, B3 (niacin) och B6. Aloe Vera är också en av få växter som innehåller vitamin B12.

Phenethly Alcohol^ En organisk förening som är en naturlig aromatisk alkohol med en blommig doft. I naturen är den vanligt förekommande i frukt och blommor – rosor, bananer, äpplen, apelsiner, liljor, hyasinter etc. Det används i kosmetika som doft och deodorant.

Alkohol från sockerrör^ Den organiska alkohol som vi använder kommer från organiskt odlade sockerrör. Mogna sockerrör är skördade för hand och matade genom en kvarn för att utvinna juicen. Juicen får jäsa i 24 timmar och hettas sedan upp över eld för att destillera alkoholen.

Multivitaminer & Rich Botanicals *^ Alla MineTans produkter innehåller de naturligt utvunna multivitaminerna A, C & E och är även ett rikt växtinnehåll, exempelvis trollhassel, rosmarin, kelp, lakrits och fruktextrakt. Ingredienser som karamell, mullbär och svarta valnötter används till formulans naturliga färgbas.

Berikande oljor*^ MineTan Professional Solutions innehåller en komplex blaning av berikande oljor som Arganolja, Nyponolja, Manukaolja och Avokadoolja för att mjukgöra och återfukta huden och hålla den mjuk och smidig.

Matfärg (FD&C) Bra nog att äta, bra nog för huden. Detta är vad som ger MineTans produkter en boost med bronsande färg. Trots att det är konstgjort används det i mat och i mycket kosmetika – och inte att förglömma alla spraytans. Matfärg är det som ger spraytan sin bruna flytande färg – vilket hjälper dig spruta jämnare. Genom att kombinera olika matfärger och naturliga ingredienser som karamell får man MINE, en unik djup gyllenbrun kosmetisk bronzer.

Aqua^ Runt 80 procent av MineTan professional solutions är vatten, som är den mest naturliga ingrediensen I världen.

* ORGANISK INGREDIENS ^ NATURLIGT UTVUNNEN INGREDIENS

top-arrow

HISTORIEN OM FAKE TAN

HISTORIEN OM FAKE TAN

Mode och solbränna har ett lång historia. Coco Chanel var en innovatör inom mode med sin ikoniska Chanelkostym och lilla svarta klänning, men myntade också en ny trend i form av solbränna. 1923, när Coco kom tillbaka till Paris med en iögonfallande solbränna efter en kryssning i Cannes skapades en ny symbol, präglad av hälsa, rikedom – och aningen dekadent livsstil.

img-20

Tiden gick och under 50-talet fick vi se den första bikinin. Helkroppsbrännan blev alltmer populär och kvinnor världen över badade i solens sken för att bli heltäckande gyllenbruna.

Det var på ett barnsjukhus år 1957 som de brungörande egenskaperna i DHA först upptäcktes. I början användes DHA som aktivt ämne i undersökningar av behandlingar av diabetes, där vissa tolererade DHA bättre än glukos. DHA gavs även oralt till barn med glykogenos. Läkare upptäckte att bruna fläckar bildades på barnens händer när de spillde vätskan. En läkare experminenterade med att knida in sin hud med blandningen och upptäckte där igenom “den brungörande effekten” av en låtsasbränna.

1960 introducerade sedan den första “låtsasbrännan”, som kunde användas med eller utan sol. När den introducerades på marknaden gav den orangea effekten först en kraftig negativ reaktion. Efter det har DHAs fysikalisk/kemiska egenskaper, brungörande effekter och hudtolerans utforskats, med resultat i nya appliceringsmetoder som lämnar den orangea brännan i historien. Dagens tillverkning av DHA lutar sig fortfarande mot fermentering, precis som på 1800-talet.

På senare år har effekterna av solexponering visat sig skadliga för huden. Sunless, faketans, selftan och spraytanprodukter har blivit de säkraste alternativen för en gyllenbrun färg.

DHA I NUTIDA MEDIER

Den senaste och mest informativa vetenskapliga studien i ämnet faketans är gjord av the European Commission’s Safety Commission on Consumer Safety (EC SCCS). Resultatet visar att spraytan är säkert – men ej bör inhaleras eller förtäras.

Även FDA har rekommendationer, om än inte bestämmelser, som MineTan till fullo ställer sig bakom. Vid användning av DHA-produkter, både för handhållna eller bås, gäller dessa förebyggande åtgärder:

  • Använda skyddande underkläder
  • Använd näsfilter
  • Använd ögonskydd
  • Använd läppbalsam

Utöver detta rekommenderar MineTan att alla spraytan-terapeuter, utöver sitt vanliga filtersystem, använder sig av andningsskydd under spraysessionen för att undvika inhalering av luftburna partiklar.

top-arrow

SELECT YOUR REGION

qty.

or more info