VANLIGA FRåGOR OCH SVAR

Block 1

Varför MineTan?

Inget annat tanning-varumärke i världen kan erbjuda samma omfattande produkturval och praktisk erfarenhet som MineTan. Skapad för den skönhetsmedvetna användaren genom konsekvent innovation, daglig kontakt med våra kunder, aktivt engagemang i events över hela världen och tillverkning från start till mål särskiljer MineTan från alla andra tanning-varumärken på den globala marknaden.
Vi har inte bara en solbränna för varje hudtyp, vi har också en solbränna för varje tillfälle på varje hudtyp. Vårt produkturval startar vid det enkla i vardagen och slutar på mode-scenen. Lär dig hur du blir ett branschproffs med hjälp av MineTan och lär dig att styra över din hudfärg på ett hälsosamt, enkelt och naturligt sätt där det är du själv som har kontroll över resultatet.

 

Varför B.Tan?

Vill du ha en tanning-produkt som utan konstigheter eller omsvep beskriver vad den gör och hur den kommer att göra det, då är B.Tan en produktserie för dig. B.Tan levererar rätt och slätt verkliga resultat och har en solbränna för alla, oavsett hudfärg, livsstil eller bh-storlek.

 

Hur fungerar TanEasy-utrustningen?

Tan.Easy är skapande genom innovation. Ett spray-tansystem framtaget av spraytanners för spraytanners där funktionalitet, ergonomi, ekonomi och hållbarhet är ledorden. Tan.Easy-utrustningen gör spray-tanningen enklare och mer ekonomisk så att du kan ägna din tid åt att göra saker du tycker om i stället, som att driva din verksamhet snarare än att serva din utrustning. Här är några av fördelarna:

  • Snabba anslutningar för smidig inställning och funktionalitet.
  • Utbytbara applikatorer för hela sortiment med livstidsgaranti.
  • Micro-whirlwind-teknologi som gör att din tanning-lösning räcker längre.
  • Spraytan-system för alla användare! Vårt sortiment är skapat för såväl hemmabruk som för proffesionella salonger.
  • Cyclone centered extraction-system som möjliggör ett rent, fräscht och användarvänligt spraytan-utrymme.
  • Enkel installation för all vår utrustning. Så enkel att alla kan göra det.

Hur väljer jag rätt nyans för mig?

Vårt sortiment är utvecklat för att passa alla hudtyper, så när du väljer rätt produkt för din hud bestämmer du helt enkelt vilken typ av solbränna du vill ha och anpassar den till det tillfälle den är ämnad för.
Handla med självförtroende och välkomna möjligheten att kunna uttrycka dig själv med din hudfärg.

 

Hur fungerar Self Tan och Gradual Tan?

Huvudingrediensen i våra formuleringar är DHA, utvunnet ur sockerrör. En 100 % naturlig råvara som är godkänd av Eco cert. Vi kombinerar den med en unik blandning av hudkonditionerande ingredienser samt vitaminerna A, C och E som alla har skyddande och återfuktande egenskaper och som samtidigt bidrar till att få fram en naturlig ton i din solbränna.
DHA reagerar med aminosyrorna som finns i hudens toppskikt, epidermis där den producerar olika färgtoner. Fördelningen av aminosyror är individuell och skiljer sig från person till person, vilket är orsaken till att en solbränna alltid ser olika ut för olika personer. En self-tanningprodukt fungerar precis på samma sätt, alla får en unik och individuell hudton baserat på vilken sammansättning av aminosyror man har i huden.
För bästa resultat är det viktigt att låta produkten utvecklas fullt på huden under 1-4 timmar innan den tvättas av.

 

Hur kan jag få ett jämt slutresultat på mina händer och fötter?

Applicera ett tunt lager av vår blandningskräm på händer och fötter innan du använder din tanning-produkt för att undvika att det blir för mycket som sätter sig på dessa extra torra områden. När du applicerar din tanningprodukt blandas den då ut och ger en mer naturlig finish.

 

Hur vet jag när det är dags att duscha av tanningprodukten?

Du behöver inte duscha av produkten om du vill ha en fullt utvecklad ton. På baksidan av varje produkt finns en färgguide som visar hur färgen utvecklas över tid baserat på de resultat du vill ha.
Att tänka på: Det kan upplevas som om du duschar av all färg när du duschar, då vattnet blir brunt. Det beror på att produkten också innehåller en ytfärg för att hjälpa dig att se var du har applicerat produkten så att du får en jämn solbränna. Ytfärgen försvinner alltså när du duschar, men solbrännan stannar kvar eftersom den utvecklas längre ner i huden.

 

Jag är ljushyad, men vill blir så mörk som möjligt. Vilken produkt är bäst för mig?

Våra produkter är skapade för varje hudtyp, för att få de mörkaste resultaten föreslår vi att du applicerar produkterna i flera lager enligt vår lagerteknik.

 

Jag vill ha en fin solbränna utan den specifika tanninglukten på huden efteråt, hur undviker jag det?

Våra produkter syftar generellt till att dofta så lite av den typiska tanninglukten som möjligt, men om du verkligen vill undvika den så rekommenderar vi att du använder Coconut eller Liquid Bronze-produkterna.

 

Kan jag bada när jag har applicerat en tanningprodukt?

Vi rekommenderar att du låter din solbränna bli fullt utvecklad under 4 timmar innan du badar. När din solbränna är helt utvecklad kan du bada, men tänk på att då badande tar bort skyddande oljor från huden, kommer din solbränna att blekas snabbare än normalt. Komplettera gärna med Gradual tan-lotion eller någon av skumprodukterna efter en dag på stranden eller vid poolen för att bevara din färg längre.

 
 

Hälsa och säkerhet

 

Kan jag tanna mig under graviditeten?

Spraytanningprodukter är säkra att använda under graviditet och amning (ammande mödrar kan välja att undvika bröstområdet under amningstiden). Men även om det inte finns några kända faror med att använda selftanningprodukter, kan de ibland orsaka allergiska reaktioner, särskilt under graviditeten då hormonhalten är hög och huden därför är känsligare än normalt. Vi rekommenderar därför att du först gör ett hudprov minst 24 timmar före en spraytanning-behandling om du är gravid. Har du redan innan en käsnlig hud som lätt reagerar, rekommenderar vi att du först konsulterar din läkare innan du använder en spraytanningprodukt.

 

Innehåller era produkter solskyddsfaktor som skyddar mig från UV-ljus?

Våra produkter ger din hud en vackert brun ton, men det är också allt. De innehåller ingen solskyddsfaktor, vilket innebär att du kan sola och få en naturlig färg från solen, men du kan också bränna dig. Det är därför viktigt att du använder tillräckligt med solskydd anpassat för situationen när du ska vistas i solen.

 

Är era produkter lämpliga för alla åldrar?

Alla våra produkter är säkra för alla åldrar och hudtyper, men likväl rekommenderar vi att du gör ett hudprov 24 timmar före tanning om du är under 16 år.

 

Kan jag använda era produkter om jag har eksem eller hudproblem?

Alla våra produkter kan användas för att täcka vissa problemområden, men även här rekommenderar vi att du först gör ett hudprov 24 timmar innan en tanning för att kontrollera din huds känslighet då den varierar från person till person.

 
 

Om problem uppstår
här har du lösningen!

 

Problem: Min hud blir randig eller fläckig

Lugn bara lugn, fläckigt eller randigt resultat är sällan vad det verkar. Vi vill ju självklart att du ska få det allra bästa resultatet av våra produkter, här är några tips hur du kan göra om resultatet blir ojämnt:
Hudtyper och förhållanden varierar från person till person, ibland kan det därför hända att solbrännan blir fläckig eller randig efter den första duschen då all överflödig färg från färgguiden rinner av. Det beror på att vissa hudområden gärna vill hålla kvar färgguiden, vilket skapar en ojämn eller fläckig finish.

 

Lösning:  

Duscha på nytt, och använd händerna för att massera bort den överflödiga färgguiden under rinnande, ljummet vatten. I mycket sällsynta fall kan det ojämna resultatet bestå. Använd då Gradual Tan-lotionen för att jämna ut din solbränna.

 

 …

 

Problem: Jag har tvättat av min solbränna och tycker att färgen ser grön/lila/smutsig ut.

Alla våra produkter innehåller olika färgbaser med hudreplikerande egenskaper för att tillsammans med din hud ge dig den ultimata färgen. I sällsynta fall kan dock baserna i produkterna lämna kvar en oönskad ton på huden.

 

Lösning:

Duscha på nytt, och använd en mjuk svamp eller en mild tvållösning för att massera det utsatta området under rinnande varmt vatten. I de flesta fall beror detta på att färgguiden stannat kvar på huden medan solbrännan fortsätter att utvecklas under huden. Vi rekommenderar som sagt ingen massage av huden eller tvål vid den första duschen efter en tanning, men för att jämna ut färgen kan man i detta fall varsamt massera huden med händerna för att få bort den överflödiga färgguiden.

 
 

Tekniska tips & vanliga frågor om
Tan.Easy-utrustningen

 

Problem: Solbrännan blir inte mörk nog när jag vanligtvis spraytannar mig

Inga problem, vi hjälper dig! Tan.Easy är världens ledande spraytan-utrustning. Våra designexperter har skapat produkter för felfritt resultat för användning såväl i hemmet som på proffesionella salonger.

 

Lösning:

Med Tan.Easy-tekniken kan du applicera tanningen från 7-12 cm från kroppen i stället för tidigare 20-30 cm. Detta möjliggör en klibbfri, jämn solbränna samt att du kan tona snabbare och använda en mindre mängd av produkten. På så sätt kan du också anpassa din solbränna för varje nytt tillfälle.

 

 

Problem: Jag får vita fläckar vid första appliceringen när jag använder Tan.Easy-utrustningen

Inget problem alls! Varje vit fläck är faktiskt ett utmärkt tecken på att du använder utrustningen från ett lämpligt avstånd från huden. Vita fläckar förekommer endast på vissa hudtyper vid första appliceringen och innebär att din hud är mättad på ett visst område. Oroa dig inte, färgen kommer att absorberas under utvecklingsprocessen, det är en temporär kosmetisk process, färgguiden försvinner redan efter första duschen. Den färgen du ser när du applicerar din tanning är inte den riktiga solbrännan, det är endast en färgguide eller s.k. bronzer som är till för att du ska se var du har applicerat tanningprodukten så att du lättare får en jämn täckning. Den riktiga solbrännan sker under denna, i hudens övre lager och utvecklas där under 1-4 timmar.

 

 

Problem: Jag upplever att jag får ett ojämnt resultat när jag applicerar spraytan-lösningen, kan det vara problem med utrustningen?

Lösning:

För att säkerställa att du får ett jämt resultat och full täckning, gör små rörelser från din handled i stället för stora rörelser från din axel när du sprayar. Med denna teknik skapar du lättare ett perfekt resultat eftersom dina rörelser är mindre och mer konsekventa och gör också att du använder mindre mängd av produkten för att uppnå önskat resultat. Stora rörelser gör att du inte har samma kontroll över var produkten hamnar vilket ofta resulterar i att du använder större mängd av produkten än nödvändigt.

 

 

Problem: Min applikator läcker.

Lösning:

För att undvika att din applikator läcker och säkerställa minimalt med spill, fyll aldrig behållaren mer än till ¾-delar (ca 1 dl). Har du tidigare fyllt mer än angiven mängd i behållaren kan det hända att det finns spraytan-lösning kvar runt tätningen som läcker eller droppar. Töm då behållaren, lossa applikatordelarna och skölj rent med ljummet vatten. Torka enheten och alla delar och fyll koppen på nytt. Om problemet kvarstår har applikatorerna på vår Tan.Easy-utrustning livstidsgaranti. Kontakta oss så hjälper vi dig att få din applikator utbytt.

top-arrow

SELECT YOUR REGION

qty.

or more info